Backup je Iphone

      2 Comments on Backup je Iphone
Ikzelf heb een iphone 4, Als er 1 ding belangrijk is voor mij –  en dat geldt waarschijnlijk ook voor alle andere mensen die een smartphone hebben – dan is het wel al mijn data, mails en contacten veilig gebackupt zijn.

 

Nu, daar heeft apple natuurlijk de “reservekopie” voor in Itunes. Maar net zoals alles bij apple, heb je daar zelf niet veel controle over. Je kan niet zeggen wat hij allemaal moet back-uppen. En vooral, Je kan nooit controleren WAT hij allemaal overzet.

Dus wou ik dat toch even testen, met een ‘oude’ 3GS en mijn iphone 4 ging ik aan de slag:

Reservekopie van mijn 4 maken en die dan terug zetten op de 3GS ging al zonder foutmeldingen (er was een versieverschil EN het was van een jailbroken naar een originele IOS, maar dat was allemaal geen probleem – wauw, uitzonderlijk – ).

Maar toen begon het:

Na de overzet stonden inderdaad al mijn contactpersonen,sms’en en notities op de 3GS. maar daar bleef het dan ook bij. Mijn E-mails en mijn kalender.. Die bleken niet overgezet te zijn. nuja, dat is natuurlijk niet belangrijk.. Ahum..

Daarna ben ik dan toch maar even beginnen zoeken of ik dat al dan niet handmatig kan back-uppen. Want ik mag niet geweten hebben dat mijn iphone het plots begeeft, enkel om dan tot de conclusie te komen dat ik al mijn afspraken en mails kwijt ben. Zo ben ik na enig zoeken op de volgende (en heel gemakkelijke) oplossing gekomen:

er zijn 2 zaken die dienen te gebeuren voor het handmatig back-uppen van je iphone.

Het grote voordeel is ook dat hij niet per sé gejailbraked moet zijn om dit te kunnen doen.

  1. Download en installeer de Iphone browser .
  2. kopieer alle .db files.

hier kan je alle files vinden:

SMS’en: /Var/Mobile/Library/SMS

Contacten: /User/Library/AddressBook

Mails: /Var/Mobile/Library/Mail

Agenda: /Var/Mobile/Library/Calendar

Oproepgeschiedenis: /Var/Mobile/Library/CallHistory

Notities: /Var/Mobile/Library/Notes

Safari: /Var/Mobile/Library/Safari

Na de download koppel je je iphone aan je computer. en open je Iphone browser, je krijgt dan normaal gezien dit:


onderaan zie je trouwens ook de informatie van je iphone, met de versie, de naam en of hij al dan niet jailbroken is. In dit geval dus wel, foei!

Dan is het simpelweg het ophalen en terugzetten van de databasefiles.

vb. voor de sms’en :

Mochten er vragen of opmerkingen zijn. reageer!

2 thoughts on “Backup je Iphone

  1. Fred.

    Is het ook gemakkelijk om van een ander model van telefoon (Nokia of dergelijke) uw gegevens op een Iphone te krijgen?

  2. Mathieu Verhaeghe Post author

    Hangt er vanaf, maar sowieso niet rechtstreeks op deze manier. je zal dat dan moeten doen via een simkaart, wat dan weer in sommige gevallen moeilijk zal worden door de verschillende simkaarten. Contacten zelf kan je via een omweg op je pc doen, exporteren met bvb nokiasoftware naar u outlook, en dan omgekeerd van outlook naar de iphone toe.

    Kortom. Ik vrees dat in de meeste gevallen het niet even gemakkelijk zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.